Tøff nok til Kjerag i sommer?

jun 01 ,2022 / av / 

IMG_0200

Kjerag – en av Norges mest spektakulære turer. 

Du kommer deg dit med bil via Sirdal, hvor skiltingen gjør det enkelt å finne frem uansett hvilken retning man kommer fra. 

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden. Høyeste punkt på platået ligger 1 132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane, en topp ut mot Lysefjorden på 984 moh. Steinen er 5 m³ stor, og er kilt i en kløft i fjellet 959 meter over Lysefjorden.​

Hver sommer velger de tøffeste av våre gjester å kombinere Sirdalsferien med dagstur til Kjerag – for den ultimate Norgesferien. Våre hyggelige medarbeidere kommer gjerne med tips til parkering, pakkeliste og andre råd før du tar av gårde.


shutterstock 1155334447
Vi anbefaler å sjekke yr.no for dagens værvarsel, slik at du er kledd for turen du har i vente.
 

6-10-timers tur

Fotturen til Kjerag tar fra seks til ti timer opp og ned igjen, og er rundt elleve kilometer lang. Du må være i god fysisk form før du legger ut på denne fjellturen, som har en stigning på 800 meter. Enkelte strekk krever at du må heise deg selv opp og ned ved hjelp av en stålwire, så denne turen er krevende selv for erfarne turgåere.
 

Hørte du et smell?

 

I fjellet rundt, kan det på et bestemt sted oppunder toppen høres skuddlignende smell, samtidig som en røyk står ut fra fjellveggen – det såkalte Kjeragsmellet. Etter det eldre folk forteller, viser dette naturfenomenet seg særlig i austavind når vinden har en bestemt styrke. Hva fenomenet kommer av er usikkert, men bygdefolk har fra tidligere tider ment at det er vann som blir pressa ut fra fjellveggen.

En spennende tur som vi anbefaler på det sterkeste. Velkommen til Norgesferie i Sirdal!

Send forespørsel
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.