Hotellet og alle fasiliteter har stengt fra 12. - 14. april grunnet lukket arrangement. Velkommen tilbake fredag 19. april.

Velkommen til Sirdal Høyfjellshotell

Hos oss er det enkelt å velge rom. Vi tilbyr dobbeltrom, familierom og businessrom.
Alle rom kan bestilles som enkeltrom.
hotel-sirdal-07-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc

Booking

Booking
hotel-sirdal-09-oafmkfzejbwlnp0zlk5l3g1g4sf0c00ry705vcy3uo

Bar & Restaurant

Bar & Restaurant
hotel-sirdal-08-oafmkfzejbwlnp0zlk5l3g1g4sf0c00ry705vcy3uo

Møter & konferanser

Møter & konferanser
hotel-sirdal-10-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc

Nyheter & Events

Nyheter

Nyheter & Events

Nyheter
Finn ut mer om nyheter og eventer på Sirdal
Skjermbilde%202023-09-28%20kl_%2012_15_59

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

På Fidjeland, 650 meter over havet, og som eneste hotell i Sirdal ligger stedet vi alle kjenner, Sirdal Høyfjellshotell. Vi har dykket litt ned i historiebøker, gamle fotoalbum og permer og funnet mye spennende. Hotellet står etter 36 år støtt, og drives i dag av Simen Berge. Berge har etter hvert blitt en kjent skikkelse i Sirdal. Med sitt engasjement for turistnæringen i Sirdal er han engasjert i både VisitSirdal365 og Næringsforeningen i Sirdal, som styremedlem i begge. Vi viste Simen hva vi hadde funnet frem. Hans umiddelbare kommentar var: - Jeg koste meg mens jeg leste dette, og det jeg kan tilføye er at det er ingen tvil om at her på hotellet tenker vi fremoverlent, og satser videre! Historien herfra kommer til å ha ytterligere å by på i fremtiden, avslutter Simen med et smil.

 

Her er litt av hva vi fant:

I 1982 startet ideen om å bygge skitrekk, hytter og leiligheter på Fidjeland.
 

1985-1986 Startet bygging av hytter, leiligheter, restaurant, bar og basseng. Det var Thor Rafoss og Alf Aarthun som var ildsjelene bak prosjektet i samarbeid med mange lokale helter fra Stavanger- og Sandnes-distriktet. Allerede i april 1986 var planene klare for neste byggetrinn, der 20 leiligheter var planlagt å leie ut på årsbasis. Da Sirdal Høyfjellsenter AS ble stiftet, var aksjekapitalen på 5,5 millioner kroner. I planleggingsfasen ble det kalkulert med en drift på 12-5 årsverk. En kuriositet; det sies at den første skjenkebevillingen i Sirdal ble tildelt Sirdal Høyfjellssenter!

 

14. Juni 1986 Stillinger til drift utlyses for planlagt åpning i november samme år. Første vertskap på hotellet var Terje Førland og Nina Ullness. Hotellet hadde den gang 170 sengeplasser fordelt på 20 leiligheter og 10 hytter. 
 

November 1987 Ny ledelse, team fra Setesdal; Bjørn B. Armann, hotellsjef Ann Kristin Ørland (Titti), aktivitetsleder Åse Gjelten og vaktmester Mikael Lenz. Torbjørg Haugen og Øystein Brekke tok over ansvaret for kjøkkenet og restauranten. Hyttebygging rundt hotellet økte i omfang. Våre hyttenaboer har i alle år vært, og er fremdeles en viktig del av familien her på Fidjeland!
 

Desember 1987 Videre planlegging med hotellfløy på 37 rom startet fordi konseptet med hytter og leiligheter ikke var bærekraftig. Snøen kom sent denne vinteren og skitrekket på Fidjeland åpnet 23. Januar 1988. 
 

1988 Restauranten ble skilt ut som eget driftsselskap, «Jogla». Bygging av hotellfløyen med 65 rom var godt i gang. Høsten 1988 ble 10 hytter lagt ut for salg. Thor Rafoss var ansvarlig for dette. I desember 1988 ble den nye fløyen klar til åpning.
 

1989 Arthur og Lillian Lancaster ble ansatt som vertskap. Skitrekket, som hele tiden har vært et eget selskap, blir avviklet og nye eiere stifter nytt selskap. Hotellet og hytteselskapet sliter veldig med høy gjeld og Bergen Bank som har finansiert det hele slår selskapet konkurs i desember 1989. Banken etablerte et nytt driftsselskap som er dagens selskap, Sirdal Høyfjellshotell AS. Bygget og hyttene ble lagt inn i bankens portefølje.
 

1990 Etter en «turbulent periode», ansettes det ny daglig leder/direktør høsten 1990, og når vintersesongen starter er den nyansatte Harald Aursland på plass. Han kom fra stillingene som restaurantsjef ved Jæren Hotell og som markedssjef i Bryne Fotball. Alle fasilitetene holdt stengt juledagene, men åpnet for vintersesongen med nyttårsfeiring.
 

1991 Utover vinteren kunne pressen meddele gode beleggstall, og det ble jobbet hardt for å skaffe nye gjester.  Harald Aursland hadde et stort kontaktnett på Jæren og hanker inn mange gode kunder. Satsingen på konferansemarkedet startet, men også på turismen i sommermånedene. Den 1. November 1991 overtok Harald Aursland aksjene fra Den Norske Bank, og fikk samtidig en avtale om opsjon på å overta hotellanlegget og en hytte.  
 

1992 Høsten 1992 kjøpte Harald Aursland hotellanlegget for 17 millioner kroner. Et eget turistselskap for Sirdal – Sirdalsferie AS - ble opprettet, hvor Harald Aursland ble valgt til styreformann. Han viste et stort engasjement for turismen og mulighetene i dalen.
 

1993 og videre Det meldes stadig om vinterlige utfordringer knyttet til veien gjennom Hunnedalen. Aursland satset videre på konferansemarkedet, og sommerturismen når veien til Setesdal ble åpnet. Oljeindustrien benyttet hotellet mye til teambuilding. Hotellet var nå heleid av Harald Aursland.
 

1994 Sirdal Høyfjellshotell og Sirdalsferie markerer OL på Lillehammer med pins-samlinger, mange aktiviteter og konserter både ute og inne. Kulden laget utfordringer for musikerne som måtte flytte spillejobben fra ute til restauranten inne.
 

1999 Sirdal Høyfjellshotell deltar på Gladmat for første gang.
 

Generelt 1990-tallet Det gjennomføres oppgradering av møtefasilitetene, sal 1 (nå Løå), 2 (nå Fidjeland) og 3 (nå Hilleknuten) hadde en kapasitet fra 10-75 gjester. Sal 4 (nå Finnstøl) ble oppgradert fra lagerrom til møterom. Hotellet laget egne aktiviteter for gruppe-gjester, både ute og inne. Følgende fasiliteter i tillegg til møterommene kom på plass; Basseng og saunaer, restaurant, hubro Bar (oppe, der biljarden er nå) og diskoteket (nå Rypereiret).
 

2000 Ni leiligheter i hovedetasjen selges ut til private og firmaer, og Aursland beholder den siste i denne etasjen selv. Leilighetene nede ble brukt som personalboliger. Hotellet ble kvitt mye gjeld og fikk frigjort kapital til å pusse opp restaurant og ganger.

De ansatte på hotellet var i hovedsak fra Norge, Sverige og Danmark. Det var et ungt personell som jobbet ca. 2 sesonger før de sluttet og tok videreutdannelse. Utenlandske musikere ble leid inn på faste månedskontrakter gjennom hele 2000-tallet. Konferanser og grupper var fremdeles en viktig del av kundesegmentet.
 

2001 Harald Aursland utvidet virksomheten med å kjøpe Øygardstøl – fjellrestauranten ved Lysefjorden. Den var åpen mellom mai og september da turistferja var i drift. Hit kom studenter og arbeidere i sommermånedene, og det ble servert faste menyer til bussgrupper, samt a la carte til andre gjester som kom innom. Alle forhåndsbestillinger for grupper ble håndtert av resepsjons- og kontorpersonalet på hotellet, og årlig kunne det være over 30 grupper inne på forhåndsbestillinger. Restauranten var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. Februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble solgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn.

Gjennom hele perioden da Aursland eide hotellet var konferanser og grupper hovedsegmentet. Hotellet hadde en periode 22 ATV-er og en lastebil for å frakte gjestene. Ideen om dette kom fra snøscooterkjøring på Finnmarksvidda. Det ble ofte arrangert grilling i hagen og after-ski på terrassen, mens sjefen sjøl (Aursland) så seg nødt til å dirigere trafikken på parkeringsplassen! 
 

2010 4. februar ble det offentliggjort at hotellet skulle skifte eier. Restaurant Øygardstøl var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble videresolgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn. De nye eierne satte straks i gang renovering av alle hotellrom samt konferansesaler. Tidligere varemottak ved siden av hovedinngangen ble ombygd til flott utendørs terrasse og ny pub/spiseplass kalt «Garasjen» ble bygget. Senere tok Thor Steinar Sandvik over eierskapet alene.
 

Siden 2010 har driften av hotellet basert seg på de forskjellige sesongene. Det er åpent i vinterhelgene, samt vinter- og påskeferie for helgebesøk og ferieturister.  Hotellet åpner likevel opp for grupper, kurs og konferanser selv på dager hvor det er planlagt stengt. Fra turistferja starter til den stopper å kjøre om høsten har hotellet åpent alle dager. I vintersesongen tilbyr de åremålsutleie av leiligheter for hele sesongen fra 1. januar- 30. april.

P6222608

Vi søker kokk og resepsjonist til hotellet for sommersesongen!

Vi søker kokk og resepsjonist til hotellet for sommersesongen!

 

Vi går en spennende og travel sommer i møte, og i den anledning søker vi etter kokk og resepsjonist til hotellet.

 

Stillingene er midlertidig med snarest oppstart t.o.m ut august, med mulighet for forlengelse. 
Arbeidstidene vil variere mellom dag-, kveld- og helgevakter.

 
Resepsjonist:
Vi søker etter en selvstendig resepsjonist med glimt i øye.
Arbeidsoppgavene består av inn- og utsjekk av gjester, betjene telefonen og digitale henvendelser, gjestehåndtering, og holde resepsjon og lobby ryddig. Resepsjonisten vil også i enkelte (rolige) perioder ha ansvar for frokostservering. Vedkommende vil i perioder jobbe alene.    
Søker bør være over 18 år, men ikke et krav.

Kokk:
Vi søker etter kokk som liker varierte arbeidsdager.
Arbeidsoppgavene består av å tilberede fastsatt buffet, lage retter fra a la cart meny og forefallende kjøkkenarbeid. Vi er opptatt av å lage maten fra bunn med gode råvarer. 
Relevant arbeidserfaring kan erstatte fagbrev.

Ta kontakt med simen@hotelsirdal.no for mer informasjon.

Skjermbilde%202022-10-13%20kl_%2011_01_05

Firmaturen som går i minnebøkene!

Firmaturen som går i minnebøkene!

I høst tilbyr vi opplevelsespakker med det beste fra Sirdal!


Gjelder fra 4. september - 15. desember, midtuke mandag-torsdag.

Dra på hundekjøring med Sirdal Huskyfarm, spis deg god og mett på Sirdal Høyfjellshotell og få deg en god natt søvn på Sirdal Høyfjellshotell. Vi tilbyr komplette pakker som inkluderer aktiviteter, lunsj hos Huskyfarmen, 3-retters middag og overnatting på Sirdal Høyfjellshotell.
 

Pris:

Fra kr 2 700 per person
 

Innhold i pakken:

  • 2 valgfrie aktiviteter hos Sirdal Huskyfarm, se utvalg under
  • Lunsj (kortreist viltsuppe med flatbrød, fra gården)

  • 3-retters middag hos Sirdal Høyfjellshotell

  • Overnatting på Sirdal Høyfjellshotell 1 natt, inkl. frokost
 

Aktiviteter å velge mellom:

  • Hundekjøring
  • Leirdueskyting
  • Byeskyting
  • Kreative oppgaver
  • Badstu


Generelle priser:

10-15 personer // 2 valgfrie aktiviteter, lunsj på Sirdal Huskyfarm, 3-retters middag og overnatting Sirdal Høyfjellshotell, pris fra 2750 kr.

15-20 personer // 2 valgfrie aktiviteter, lunsj på Sirdal Huskyfarm, 3-retters middag og overnatting Sirdal Høyfjellshotell, pris fra 2700 kr.

20-30 personer // 3 valgfrie aktiviteter, lunsj på Sirdal Huskyfarm, 3-retters middag og overnatting Sirdal Høyfjellshotell, pris fra 2850 kr.

30-40 personer // 4 valgfrie aktiviteter, lunsj på Sirdal Huskyfarm, 3-retters middag og overnatting Sirdal Høyfjellshotell, pris fra 2950 kr.

Vi lager gjerne tilpassede og individuelle tilbud etter ønske. 
Transport kan vi også fikse om ønskelig.

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Firmaturen som går i minnebøkene!
Screen-Shot-2020-05-02-at-13_44_07-kopi-1200x639

Norgesferie i vakre Sirdal

Norgesferie i vakre Sirdal
Opplev sommer i Sirdal, med tur til Kjerag som ett av høydepunktene.

Sirdal er et ypperlig alternativ for deg som kunne tenke deg å ta med venner eller familie på en aktiv og litt annerledes sommerferie, proppfull av opplevelser og gode minner. 

Vårt eget hjemland har mye å by på, så sommeren ser ut til å bli en uforglemmelig ferie for de som vil utforske nye reisemål innenlands.

En flott kjøretur 

Sirdal ligger i Agder fylke, i heiene og fjellstrøkene mellom Flekkefjord og Stavanger. Det tar ca 1,5 time fra begge steder. Fra Kristiansand kommer du til Sirdal på under 3 timer, mens det fra Bergen og Oslo tar rundt 6 timer.


På vei til Sirdal kan man få med seg flotte naturopplevelser.For mange er også kjøreturen en opplevelse i seg selv, fra Ådneram til Lysebotn innerst i Lysefjorden. De som vil drive basehopping i Kjerag bruker denne veien til og fra, men må gå noen kilometer for å komme dit. 

Selv om mange tenker i retning sjø og kyst om sommeren, er fjellet et fint sted å dra også sommerstid. Norge er mest kjent for sine fjell og fjorder, og det finnes flere bademuligheter – både i elva, i fosser og i oppvarmede kulper. 

Full pakke

Sirdal Høyfjellshotell lanserer i disse dager pakke-reiser. Vi har de beste opplevelsene Sirdal kan by på med i programmet, i tillegg til frokost, niste og middag med i prisen. Du trenger ikke tenke på annet enn å våkne og ta Sirdal innover deg. 

Noen av opplevelsene du kan få med deg i Sirdal i sommer:

Kjerag

Den berømte Kjeragbolten. Utsikt over Lysefjorden i bakgrunnen.Kjerag er majesteten i Lysefjorden. Turen tar rundt 7 timer opp og ned. Dette er virkelig verdt å få med seg.

Bading i kulper

Man kan nyte et herlig og avslappende i en av Sirdals mange kulper.Varme sommerdager = bading. I Sirdal har naturen egne små bassenger i form av kulper. For de mer vågale finnes det fosser man kan hoppe fra. For de som vil svømme litt finnes også innendørs svømmebasseng på hotellet. 

Yoga

Start dagen med yoga – godt for både kropp og sjel.Hver morgen starter med felles morgentrening. For de som ønsker kan man også ta seg en økt ute i frisk natur.

Møte med husky-hunder

Uforglemmelig møte med en av hundene på Sirdal Huskyfarm.Sammen tar vi turen til Sirdal Huskyfarm. Her får hele familien hilse på de over 40 hundene som finner på gården.

Klatrepark 

La barna utfordre seg selv i klatreparken.Høyt og Lavt er Sirdals største klatrepark. Morsomt både for store og små.

Sirdalslykke

I tillegg vil mountaincart og andre spennende aktiviteter være med i programmet. Det blir også god mat og live-musikk flere av kveldene. Ta med deg venner og familie til Sirdal i sommer, vi garanterer deg følelsen av ekte «sirdalslykke».

For booking eller andre forespørsler, ta kontakt på booking@hotelsirdal.no eller ring oss på tlf. 38 37 74 00.

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Norgesferie i vakre Sirdal
hotel-sirdal-45-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc

Følg oss

Kontakt oss!

38 37 74 00

Skriv til oss!

booking@hotelsirdal.no

Finn oss!

Fidjeland, 4443 Tjørhom, Norway

Company info:
Sirdal Høyfjellshotell AS Jogledalsveien 114 4443 Tjørhom
hotel-sirdal-27-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
RESTAURANT
hotel-sirdal-23-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
Free wifi
hotel-sirdal-24-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
Pool (In the hotels's opening period)
Asset%207
Shuffleboard
hotel-sirdal-26-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
Rypereiret (indoor bar)
hotel-sirdal-21-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
Cable TV
hotel-sirdal-22-oafmkfzejbwfiptpaqjujbag0mvqy8ff65ct9gzmdc
Sauna