Nyheter & Events

Finn ut mer om alt det spennende som skjer i Sirdal.
481206577_1181267510665747_4372645525243431785_n

Påskeprogram 2025

Påskeprogram 2025

Påskeferie i Sirdal?

 

Påskeferien nærmer seg, og vi gleder oss til å ønske dere velkommen! Vi planlegger kjekke aktiviteter for både store og små! Frank, Jarle & Jossi står for underholdningen 17.-19. april, og de sørger for topp stemning hele helgen.

Vi ligger like ved Fidjeland skitrekk, med ski in-ski out tilgang og flotte langrennsløyper rett utenfor døren

Les mer om påskeprogrammet her.

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Påskeprogram 2025
484922551_1192661696192995_7398826350093265694_n

Påsken 2025: Frank, Jarle & Jossi står for underholdningen

Påsken 2025: Frank, Jarle & Jossi står for underholdningen

Frank, Jarle & Jossi byr på live-musikk og god stemning i Garasjen torsdag, fredag og lørdag i påsken Det blir både afterski, musikkbingo og kveldsunderholdning.

Torsdag 17. april:
Kveldsunderholdning fra kl. 21:00

Fredag 18. april:
Afterski fra kl. 15:00
Kveldsunderholdning fra kl. 21:00

Lørdag 19. april:
Afterski fra kl. 15:00
Musikkbingo fra kl. 17:00
Kveldsunderholdning fra kl. 21:00

*Tidspunktene kan variere.

Vi gleder oss!

485307311_1192650559527442_3724758642993673262_n

Komletorsdag 17. april

Komletorsdag 17. april

Velkommen til komletorsdag i påsken!

Vi inviterer til KOMLEBUFFET torsdag 17. april i påsken - alle er hjertelig velkomne! Bordsetting kl 18:00 og 20:00.

Bordbestilling:  Tlf: 38 37 74 00 //  booking@hotelsirdal.no

Tradisjonen tro - smaken likeså!

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Komletorsdag 17. april
IMG_3049

RESTPLASSTILBUD

RESTPLASSTILBUD

Hva med en herlig helg i Sirdal?

Nå får du ekstra god pris på weekendopphold hos oss:
Kun fra kr. 1690,- per person i dobbeltrom
Gjelder fra fredag – søndag (2 netter)
Frokost inkludert

Ta med deg noen du er glad i og opplev roen, naturen og god mat hos oss. Førstemann til mølla!

Tilbudet gjelder for helger frem til 12. april. Etter denne datoen gjeninnføres vanlige priser. Ikke vent!
Send forespørsel til booking@hotelsirdal.no og oppgi kode WEEKEND ROM

Velkommen!

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

RESTPLASSTILBUD
nytt%C3%A5r-shutterstock

Velkommen til nyttårsfest!

Velkommen til nyttårsfest!
Vi inviterer alle venner, hyttenaboer, gjester og innbyggere til å feire inngangen til 2026 sammen med oss! La oss avslutte året med stil, og sørge for en uforglemmelig nyttårsfeiring.

Vi tilbyr en festlig middag, hvor du kan nyte en deilig meny i godt selskap. Dette er en perfekt anledning til å samle venner og familie for å skape minner som varer livet ut. Husk at plassene fylles raskt, så vær tidlig ute med bestillingen! For å sikre deg bord, send en e-post til booking@hotelsirdal.no.

Underholdning: Mer info kommer.


La oss sammen gå inn i 2026 med fest, glede og gode minner. Vi ser frem til å feire med deg og dine! 🎊✨

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Velkommen til nyttårsfest!
DSCF9598%20photoshop

🔔🔔 Hils på John, vår nye hotelldirektør!

🔔🔔 Hils på John, vår nye hotelldirektør!
Skjermbilde%202023-09-28%20kl_%2012_15_59

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

På Fidjeland, 650 meter over havet, og som eneste hotell i Sirdal ligger stedet vi alle kjenner, Sirdal Høyfjellshotell. Vi har dykket litt ned i historiebøker, gamle fotoalbum og permer og funnet mye spennende. Hotellet står etter 36 år støtt, og drives i dag av Simen Berge. Berge har etter hvert blitt en kjent skikkelse i Sirdal. Med sitt engasjement for turistnæringen i Sirdal er han engasjert i både VisitSirdal365 og Næringsforeningen i Sirdal, som styremedlem i begge. Vi viste Simen hva vi hadde funnet frem. Hans umiddelbare kommentar var: - Jeg koste meg mens jeg leste dette, og det jeg kan tilføye er at det er ingen tvil om at her på hotellet tenker vi fremoverlent, og satser videre! Historien herfra kommer til å ha ytterligere å by på i fremtiden, avslutter Simen med et smil.

 

Her er litt av hva vi fant:

I 1982 startet ideen om å bygge skitrekk, hytter og leiligheter på Fidjeland.
 

1985-1986 Startet bygging av hytter, leiligheter, restaurant, bar og basseng. Det var Thor Rafoss og Alf Aarthun som var ildsjelene bak prosjektet i samarbeid med mange lokale helter fra Stavanger- og Sandnes-distriktet. Allerede i april 1986 var planene klare for neste byggetrinn, der 20 leiligheter var planlagt å leie ut på årsbasis. Da Sirdal Høyfjellsenter AS ble stiftet, var aksjekapitalen på 5,5 millioner kroner. I planleggingsfasen ble det kalkulert med en drift på 12-5 årsverk. En kuriositet; det sies at den første skjenkebevillingen i Sirdal ble tildelt Sirdal Høyfjellssenter!

 

14. Juni 1986 Stillinger til drift utlyses for planlagt åpning i november samme år. Første vertskap på hotellet var Terje Førland og Nina Ullness. Hotellet hadde den gang 170 sengeplasser fordelt på 20 leiligheter og 10 hytter. 
 

November 1987 Ny ledelse, team fra Setesdal; Bjørn B. Armann, hotellsjef Ann Kristin Ørland (Titti), aktivitetsleder Åse Gjelten og vaktmester Mikael Lenz. Torbjørg Haugen og Øystein Brekke tok over ansvaret for kjøkkenet og restauranten. Hyttebygging rundt hotellet økte i omfang. Våre hyttenaboer har i alle år vært, og er fremdeles en viktig del av familien her på Fidjeland!
 

Desember 1987 Videre planlegging med hotellfløy på 37 rom startet fordi konseptet med hytter og leiligheter ikke var bærekraftig. Snøen kom sent denne vinteren og skitrekket på Fidjeland åpnet 23. Januar 1988. 
 

1988 Restauranten ble skilt ut som eget driftsselskap, «Jogla». Bygging av hotellfløyen med 65 rom var godt i gang. Høsten 1988 ble 10 hytter lagt ut for salg. Thor Rafoss var ansvarlig for dette. I desember 1988 ble den nye fløyen klar til åpning.
 

1989 Arthur og Lillian Lancaster ble ansatt som vertskap. Skitrekket, som hele tiden har vært et eget selskap, blir avviklet og nye eiere stifter nytt selskap. Hotellet og hytteselskapet sliter veldig med høy gjeld og Bergen Bank som har finansiert det hele slår selskapet konkurs i desember 1989. Banken etablerte et nytt driftsselskap som er dagens selskap, Sirdal Høyfjellshotell AS. Bygget og hyttene ble lagt inn i bankens portefølje.
 

1990 Etter en «turbulent periode», ansettes det ny daglig leder/direktør høsten 1990, og når vintersesongen starter er den nyansatte Harald Aursland på plass. Han kom fra stillingene som restaurantsjef ved Jæren Hotell og som markedssjef i Bryne Fotball. Alle fasilitetene holdt stengt juledagene, men åpnet for vintersesongen med nyttårsfeiring.
 

1991 Utover vinteren kunne pressen meddele gode beleggstall, og det ble jobbet hardt for å skaffe nye gjester.  Harald Aursland hadde et stort kontaktnett på Jæren og hanker inn mange gode kunder. Satsingen på konferansemarkedet startet, men også på turismen i sommermånedene. Den 1. November 1991 overtok Harald Aursland aksjene fra Den Norske Bank, og fikk samtidig en avtale om opsjon på å overta hotellanlegget og en hytte.  
 

1992 Høsten 1992 kjøpte Harald Aursland hotellanlegget for 17 millioner kroner. Et eget turistselskap for Sirdal – Sirdalsferie AS - ble opprettet, hvor Harald Aursland ble valgt til styreformann. Han viste et stort engasjement for turismen og mulighetene i dalen.
 

1993 og videre Det meldes stadig om vinterlige utfordringer knyttet til veien gjennom Hunnedalen. Aursland satset videre på konferansemarkedet, og sommerturismen når veien til Setesdal ble åpnet. Oljeindustrien benyttet hotellet mye til teambuilding. Hotellet var nå heleid av Harald Aursland.
 

1994 Sirdal Høyfjellshotell og Sirdalsferie markerer OL på Lillehammer med pins-samlinger, mange aktiviteter og konserter både ute og inne. Kulden laget utfordringer for musikerne som måtte flytte spillejobben fra ute til restauranten inne.
 

1999 Sirdal Høyfjellshotell deltar på Gladmat for første gang.
 

Generelt 1990-tallet Det gjennomføres oppgradering av møtefasilitetene, sal 1 (nå Løå), 2 (nå Fidjeland) og 3 (nå Hilleknuten) hadde en kapasitet fra 10-75 gjester. Sal 4 (nå Finnstøl) ble oppgradert fra lagerrom til møterom. Hotellet laget egne aktiviteter for gruppe-gjester, både ute og inne. Følgende fasiliteter i tillegg til møterommene kom på plass; Basseng og saunaer, restaurant, hubro Bar (oppe, der biljarden er nå) og diskoteket (nå Rypereiret).
 

2000 Ni leiligheter i hovedetasjen selges ut til private og firmaer, og Aursland beholder den siste i denne etasjen selv. Leilighetene nede ble brukt som personalboliger. Hotellet ble kvitt mye gjeld og fikk frigjort kapital til å pusse opp restaurant og ganger.

De ansatte på hotellet var i hovedsak fra Norge, Sverige og Danmark. Det var et ungt personell som jobbet ca. 2 sesonger før de sluttet og tok videreutdannelse. Utenlandske musikere ble leid inn på faste månedskontrakter gjennom hele 2000-tallet. Konferanser og grupper var fremdeles en viktig del av kundesegmentet.
 

2001 Harald Aursland utvidet virksomheten med å kjøpe Øygardstøl – fjellrestauranten ved Lysefjorden. Den var åpen mellom mai og september da turistferja var i drift. Hit kom studenter og arbeidere i sommermånedene, og det ble servert faste menyer til bussgrupper, samt a la carte til andre gjester som kom innom. Alle forhåndsbestillinger for grupper ble håndtert av resepsjons- og kontorpersonalet på hotellet, og årlig kunne det være over 30 grupper inne på forhåndsbestillinger. Restauranten var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. Februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble solgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn.

Gjennom hele perioden da Aursland eide hotellet var konferanser og grupper hovedsegmentet. Hotellet hadde en periode 22 ATV-er og en lastebil for å frakte gjestene. Ideen om dette kom fra snøscooterkjøring på Finnmarksvidda. Det ble ofte arrangert grilling i hagen og after-ski på terrassen, mens sjefen sjøl (Aursland) så seg nødt til å dirigere trafikken på parkeringsplassen! 
 

2010 4. februar ble det offentliggjort at hotellet skulle skifte eier. Restaurant Øygardstøl var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble videresolgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn. De nye eierne satte straks i gang renovering av alle hotellrom samt konferansesaler. Tidligere varemottak ved siden av hovedinngangen ble ombygd til flott utendørs terrasse og ny pub/spiseplass kalt «Garasjen» ble bygget. Senere tok Thor Steinar Sandvik over eierskapet alene.
 

Siden 2010 har driften av hotellet basert seg på de forskjellige sesongene. Det er åpent i vinterhelgene, samt vinter- og påskeferie for helgebesøk og ferieturister.  Hotellet åpner likevel opp for grupper, kurs og konferanser selv på dager hvor det er planlagt stengt. Fra turistferja starter til den stopper å kjøre om høsten har hotellet åpent alle dager. I vintersesongen tilbyr de åremålsutleie av leiligheter for hele sesongen fra 1. januar- 30. april.

IMG_0200

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Kjerag – en av Norges mest spektakulære turer. 

Du kommer deg dit med bil via Sirdal, hvor skiltingen gjør det enkelt å finne frem uansett hvilken retning man kommer fra. 

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden. Høyeste punkt på platået ligger 1 132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane, en topp ut mot Lysefjorden på 984 moh. Steinen er 5 m³ stor, og er kilt i en kløft i fjellet 959 meter over Lysefjorden.​

Hver sommer velger de tøffeste av våre gjester å kombinere Sirdalsferien med dagstur til Kjerag – for den ultimate Norgesferien. Våre hyggelige medarbeidere kommer gjerne med tips til parkering, pakkeliste og andre råd før du tar av gårde.


shutterstock 1155334447
Vi anbefaler å sjekke yr.no for dagens værvarsel, slik at du er kledd for turen du har i vente.
 

6-10-timers tur

Fotturen til Kjerag tar fra seks til ti timer opp og ned igjen, og er rundt elleve kilometer lang. Du må være i god fysisk form før du legger ut på denne fjellturen, som har en stigning på 800 meter. Enkelte strekk krever at du må heise deg selv opp og ned ved hjelp av en stålwire, så denne turen er krevende selv for erfarne turgåere.
 

Hørte du et smell?

 

I fjellet rundt, kan det på et bestemt sted oppunder toppen høres skuddlignende smell, samtidig som en røyk står ut fra fjellveggen – det såkalte Kjeragsmellet. Etter det eldre folk forteller, viser dette naturfenomenet seg særlig i austavind når vinden har en bestemt styrke. Hva fenomenet kommer av er usikkert, men bygdefolk har fra tidligere tider ment at det er vann som blir pressa ut fra fjellveggen.

En spennende tur som vi anbefaler på det sterkeste. Velkommen til Norgesferie i Sirdal!

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Kontakt oss!

38 37 74 00

Skriv til oss!

booking@hotelsirdal.no

Finn oss!

Fidjeland, 4443 Tjørhom, Norway