Nyheter & Events

Finn ut mer om alt det spennende som skjer i Sirdal.
Lyseheia

Velkommen til oss - din perfekte sommerdestinasjon!

Velkommen til oss - din perfekte sommerdestinasjon!

Fra 20. juni åpner vi dørene for sommerens beste tilbud. Nå kan du bo komfortabelt hos oss på dobbeltrom til kun kr 1590,- per natt, inkludert en deilig frokost som gir deg en perfekt start på dagen.

Nyt den vakre fjellheimen, frisk luft og fredelige omgivelser – alt midt i hjertet av Sirdal. Vårt hotell er det ideelle stedet for deg som vil slappe av, oppleve naturen eller bare nyte en pause fra hverdagen.

Bestill ditt opphold nå og sikre deg vår sommerkampanje!

6671b3ab61357e1b1250297f_IV00749-1024x683

EarlyBird: JenteWeekend i Sirdal

EarlyBird: JenteWeekend i Sirdal


📅 26.–28. september | 📍 Sirdal Høyfjellshotell

For 11. år på rad inviterer vi til den populære JenteWeekend i Sirdal – en helg full av treningsglede, naturopplevelser og sosialt fellesskap. Sammen med Sprek Norge ønsker vi velkommen til en skreddersydd opplevelse for kvinner i alle aldre, hvor trivsel og tilhørighet står i fokus – uavhengig av fysisk form eller nivå.

I løpet av helgen kan du delta på et rikt og variert program med trening, yoga, foredrag og fjellturer. Du velger selv hva du ønsker å være med på, og det er like mye rom for rolige stunder som for pulsøkende økter. Vi kombinerer det aktive med det sosiale, og legger til rette for at du skal kunne yte og nyte i trygge, inspirerende omgivelser.

Helgen byr på et sterkt og variert instruktørteam med hele seks dyktige navn på plass. Jorge Scott Neyra, Inger Eik Ravndal, Cato Tjåland, Julie Victoria Tengesdal, Tone Kristin Haugland og Reidar Helland er alle bekreftet – klare til å inspirere, utfordre og engasjere deltakerne gjennom helgens mange aktiviteter.
 

Et lite utdrag fra helgens innhold:

  • Yoga og avspenning med erfarne instruktører

  • BootCamp, Tabata og Functional Training

  • Zumba Party og Strikk Workout

  • Fjellturer med guide i spektakulær natur

  • Inspirerende foredrag og god underholdning

  • Nydelig mat – med alle måltider inkludert

  • Felleskap og nye bekjentskaper

Du bor komfortabelt her på Sirdal Høyfjellshotell – med utsikt over dalen, frisk fjelluft og kort vei til både natur og treningsfasiliteter. Under oppholdet serveres frokost, lunsj og middag i form av innholdsrike buffeter, og det legges opp til hyggelige måltider i fellesskap.

EarlyBird - pris: 4 190,- per pers som inkluderer: 
2 overnattinger
Frokostbuffet lørdag og søndag
Lunsjbuffet lørdag og søndag
Middagsbuffet fredag og lørdag
Alle trening og yoga
Foredrag

Sjekk ut og bestill her.

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

EarlyBird: JenteWeekend i Sirdal
FB_eventbilde%20Fjellompa

Velkommen til FjellOmpa – oktoberfest i Sirdal!

Velkommen til FjellOmpa – oktoberfest i Sirdal!

Lørdag 11. oktober 2025 inviterer vi sammen med Sinneshyttå til årets festligste kveld! Utenfor Handleriet setter vi opp et digert telt på parkeringsplassen mot elven, komplett med scene, bar og lange benker. 

Forbered deg på en helaften med: 
🎶 Livemusikk fra ekte ompaband
🌭 Bratwurst mit sauerkraut und kartoffelpureè
🍺 Øl og seidel
💃 Dans, latter og god stemning

🎟️ Billetten inkluderer:

  • En original seidel du får med deg hjem

  • En bratwurstpølse – akkurat slik det skal være på oktoberfest

Praktisk informasjon:
Sted: Handleriet
Dato: Lørdag 11. oktober 2025
Aldersgrense: 18 år
Tid: 19:00
Antrekk: Lederhosen, dirndl eller kom som du er – bare du er klar for fest!

VIP-billetter:
Vi tilbyr et begrenset antall VIP-billetter som inkluderer vorspiel fra kl. 18:00–19:00. Perfekt for deg som vil starte festen litt tidligere!


Pris VIP-billett: kr. 1000,-
Pris ordinær billett: kr. 800,-

👉 Påmelding finner du her.

Skål og velkommen til FjellOmpa!
– Arrangert av Sinneshyttå og Sirdal Høyfjellshotell
Skjermbilde%202023-09-28%20kl_%2012_15_59

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

Et tilbakeblikk på historien om Sirdal Høyfjellshotell

På Fidjeland, 650 meter over havet, og som eneste hotell i Sirdal ligger stedet vi alle kjenner, Sirdal Høyfjellshotell. Vi har dykket litt ned i historiebøker, gamle fotoalbum og permer og funnet mye spennende. Hotellet står etter 36 år støtt, og drives i dag av Simen Berge. Berge har etter hvert blitt en kjent skikkelse i Sirdal. Med sitt engasjement for turistnæringen i Sirdal er han engasjert i både VisitSirdal365 og Næringsforeningen i Sirdal, som styremedlem i begge. Vi viste Simen hva vi hadde funnet frem. Hans umiddelbare kommentar var: - Jeg koste meg mens jeg leste dette, og det jeg kan tilføye er at det er ingen tvil om at her på hotellet tenker vi fremoverlent, og satser videre! Historien herfra kommer til å ha ytterligere å by på i fremtiden, avslutter Simen med et smil.

 

Her er litt av hva vi fant:

I 1982 startet ideen om å bygge skitrekk, hytter og leiligheter på Fidjeland.
 

1985-1986 Startet bygging av hytter, leiligheter, restaurant, bar og basseng. Det var Thor Rafoss og Alf Aarthun som var ildsjelene bak prosjektet i samarbeid med mange lokale helter fra Stavanger- og Sandnes-distriktet. Allerede i april 1986 var planene klare for neste byggetrinn, der 20 leiligheter var planlagt å leie ut på årsbasis. Da Sirdal Høyfjellsenter AS ble stiftet, var aksjekapitalen på 5,5 millioner kroner. I planleggingsfasen ble det kalkulert med en drift på 12-5 årsverk. En kuriositet; det sies at den første skjenkebevillingen i Sirdal ble tildelt Sirdal Høyfjellssenter!

 

14. Juni 1986 Stillinger til drift utlyses for planlagt åpning i november samme år. Første vertskap på hotellet var Terje Førland og Nina Ullness. Hotellet hadde den gang 170 sengeplasser fordelt på 20 leiligheter og 10 hytter. 
 

November 1987 Ny ledelse, team fra Setesdal; Bjørn B. Armann, hotellsjef Ann Kristin Ørland (Titti), aktivitetsleder Åse Gjelten og vaktmester Mikael Lenz. Torbjørg Haugen og Øystein Brekke tok over ansvaret for kjøkkenet og restauranten. Hyttebygging rundt hotellet økte i omfang. Våre hyttenaboer har i alle år vært, og er fremdeles en viktig del av familien her på Fidjeland!
 

Desember 1987 Videre planlegging med hotellfløy på 37 rom startet fordi konseptet med hytter og leiligheter ikke var bærekraftig. Snøen kom sent denne vinteren og skitrekket på Fidjeland åpnet 23. Januar 1988. 
 

1988 Restauranten ble skilt ut som eget driftsselskap, «Jogla». Bygging av hotellfløyen med 65 rom var godt i gang. Høsten 1988 ble 10 hytter lagt ut for salg. Thor Rafoss var ansvarlig for dette. I desember 1988 ble den nye fløyen klar til åpning.
 

1989 Arthur og Lillian Lancaster ble ansatt som vertskap. Skitrekket, som hele tiden har vært et eget selskap, blir avviklet og nye eiere stifter nytt selskap. Hotellet og hytteselskapet sliter veldig med høy gjeld og Bergen Bank som har finansiert det hele slår selskapet konkurs i desember 1989. Banken etablerte et nytt driftsselskap som er dagens selskap, Sirdal Høyfjellshotell AS. Bygget og hyttene ble lagt inn i bankens portefølje.
 

1990 Etter en «turbulent periode», ansettes det ny daglig leder/direktør høsten 1990, og når vintersesongen starter er den nyansatte Harald Aursland på plass. Han kom fra stillingene som restaurantsjef ved Jæren Hotell og som markedssjef i Bryne Fotball. Alle fasilitetene holdt stengt juledagene, men åpnet for vintersesongen med nyttårsfeiring.
 

1991 Utover vinteren kunne pressen meddele gode beleggstall, og det ble jobbet hardt for å skaffe nye gjester.  Harald Aursland hadde et stort kontaktnett på Jæren og hanker inn mange gode kunder. Satsingen på konferansemarkedet startet, men også på turismen i sommermånedene. Den 1. November 1991 overtok Harald Aursland aksjene fra Den Norske Bank, og fikk samtidig en avtale om opsjon på å overta hotellanlegget og en hytte.  
 

1992 Høsten 1992 kjøpte Harald Aursland hotellanlegget for 17 millioner kroner. Et eget turistselskap for Sirdal – Sirdalsferie AS - ble opprettet, hvor Harald Aursland ble valgt til styreformann. Han viste et stort engasjement for turismen og mulighetene i dalen.
 

1993 og videre Det meldes stadig om vinterlige utfordringer knyttet til veien gjennom Hunnedalen. Aursland satset videre på konferansemarkedet, og sommerturismen når veien til Setesdal ble åpnet. Oljeindustrien benyttet hotellet mye til teambuilding. Hotellet var nå heleid av Harald Aursland.
 

1994 Sirdal Høyfjellshotell og Sirdalsferie markerer OL på Lillehammer med pins-samlinger, mange aktiviteter og konserter både ute og inne. Kulden laget utfordringer for musikerne som måtte flytte spillejobben fra ute til restauranten inne.
 

1999 Sirdal Høyfjellshotell deltar på Gladmat for første gang.
 

Generelt 1990-tallet Det gjennomføres oppgradering av møtefasilitetene, sal 1 (nå Løå), 2 (nå Fidjeland) og 3 (nå Hilleknuten) hadde en kapasitet fra 10-75 gjester. Sal 4 (nå Finnstøl) ble oppgradert fra lagerrom til møterom. Hotellet laget egne aktiviteter for gruppe-gjester, både ute og inne. Følgende fasiliteter i tillegg til møterommene kom på plass; Basseng og saunaer, restaurant, hubro Bar (oppe, der biljarden er nå) og diskoteket (nå Rypereiret).
 

2000 Ni leiligheter i hovedetasjen selges ut til private og firmaer, og Aursland beholder den siste i denne etasjen selv. Leilighetene nede ble brukt som personalboliger. Hotellet ble kvitt mye gjeld og fikk frigjort kapital til å pusse opp restaurant og ganger.

De ansatte på hotellet var i hovedsak fra Norge, Sverige og Danmark. Det var et ungt personell som jobbet ca. 2 sesonger før de sluttet og tok videreutdannelse. Utenlandske musikere ble leid inn på faste månedskontrakter gjennom hele 2000-tallet. Konferanser og grupper var fremdeles en viktig del av kundesegmentet.
 

2001 Harald Aursland utvidet virksomheten med å kjøpe Øygardstøl – fjellrestauranten ved Lysefjorden. Den var åpen mellom mai og september da turistferja var i drift. Hit kom studenter og arbeidere i sommermånedene, og det ble servert faste menyer til bussgrupper, samt a la carte til andre gjester som kom innom. Alle forhåndsbestillinger for grupper ble håndtert av resepsjons- og kontorpersonalet på hotellet, og årlig kunne det være over 30 grupper inne på forhåndsbestillinger. Restauranten var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. Februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble solgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn.

Gjennom hele perioden da Aursland eide hotellet var konferanser og grupper hovedsegmentet. Hotellet hadde en periode 22 ATV-er og en lastebil for å frakte gjestene. Ideen om dette kom fra snøscooterkjøring på Finnmarksvidda. Det ble ofte arrangert grilling i hagen og after-ski på terrassen, mens sjefen sjøl (Aursland) så seg nødt til å dirigere trafikken på parkeringsplassen! 
 

2010 4. februar ble det offentliggjort at hotellet skulle skifte eier. Restaurant Øygardstøl var under hotellets drift helt til hotellet ble solgt 4. februar 2010 til Treningskameratene AS (Thor Steinar Sandvik og Tore Christiansen). Øygardstøl ble videresolgt i april samme år til Olav Haugan i Lysebotn. De nye eierne satte straks i gang renovering av alle hotellrom samt konferansesaler. Tidligere varemottak ved siden av hovedinngangen ble ombygd til flott utendørs terrasse og ny pub/spiseplass kalt «Garasjen» ble bygget. Senere tok Thor Steinar Sandvik over eierskapet alene.
 

Siden 2010 har driften av hotellet basert seg på de forskjellige sesongene. Det er åpent i vinterhelgene, samt vinter- og påskeferie for helgebesøk og ferieturister.  Hotellet åpner likevel opp for grupper, kurs og konferanser selv på dager hvor det er planlagt stengt. Fra turistferja starter til den stopper å kjøre om høsten har hotellet åpent alle dager. I vintersesongen tilbyr de åremålsutleie av leiligheter for hele sesongen fra 1. januar- 30. april.

IMG_0200

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Kjerag – en av Norges mest spektakulære turer. 

Du kommer deg dit med bil via Sirdal, hvor skiltingen gjør det enkelt å finne frem uansett hvilken retning man kommer fra. 

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden. Høyeste punkt på platået ligger 1 132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane, en topp ut mot Lysefjorden på 984 moh. Steinen er 5 m³ stor, og er kilt i en kløft i fjellet 959 meter over Lysefjorden.​

Hver sommer velger de tøffeste av våre gjester å kombinere Sirdalsferien med dagstur til Kjerag – for den ultimate Norgesferien. Våre hyggelige medarbeidere kommer gjerne med tips til parkering, pakkeliste og andre råd før du tar av gårde.


shutterstock 1155334447
Vi anbefaler å sjekke yr.no for dagens værvarsel, slik at du er kledd for turen du har i vente.
 

6-10-timers tur

Fotturen til Kjerag tar fra seks til ti timer opp og ned igjen, og er rundt elleve kilometer lang. Du må være i god fysisk form før du legger ut på denne fjellturen, som har en stigning på 800 meter. Enkelte strekk krever at du må heise deg selv opp og ned ved hjelp av en stålwire, så denne turen er krevende selv for erfarne turgåere.
 

Hørte du et smell?

 

I fjellet rundt, kan det på et bestemt sted oppunder toppen høres skuddlignende smell, samtidig som en røyk står ut fra fjellveggen – det såkalte Kjeragsmellet. Etter det eldre folk forteller, viser dette naturfenomenet seg særlig i austavind når vinden har en bestemt styrke. Hva fenomenet kommer av er usikkert, men bygdefolk har fra tidligere tider ment at det er vann som blir pressa ut fra fjellveggen.

En spennende tur som vi anbefaler på det sterkeste. Velkommen til Norgesferie i Sirdal!

LES MER OG SEND FORESPØRSEL HER

Tøff nok til Kjerag i sommer?

Kontakt oss!

38 37 74 00

Skriv til oss!

booking@hotelsirdal.no

Finn oss!

Fidjeland, 4443 Tjørhom, Norway